Salı, Haziran 24, 2014

Bir Terazi Hikayesi






Bazen anne evinden sizin eve gelen eski küçük bir teraziyle mutlu olur, onu nereye koyacağınızı şaşırır, fotoğrafların en güzeline sığdıramazsınız. 
Dur şurdan bir bakayım, bir de şurdan bir poz diye onu benim yaptığım gibi evirir çevirirsiniz. Lavantalarla, taşlarla süsler şımartırsınız onu. Küçücük bir şeyin koca bir gün içinde kapladığı vakti ve anlamı ise hiç çözemezsiniz.

Daha önce de koleksiyonerlikle ve biriktirmekle ilgili bir postta yazmış olduğum gibi benim eski nesnelerle olan ilişkim yarına inanmadığımdan değil. Kimilerinin sandığı gibi canlılar yerine nesnelere değer vermekse hiç değil. 
Benim için çevrelendiğim her nesne geçmiş yaşantılara ve insana bugünden bir selam çakma, bir saygı duyma. Hem ben kendi ruhuma göre dokunuşlarla yeni bir mekan ve zamanda onu benim kılıyorum. Yani o eski şey yılların arasından çıkıp gelip biraz da Monica’dan bir parça oluveriyor.
İşte bu da böyle biline :)


Hepinize sizi siz kılan şeylerle dolu güzel bir hafta diliyorum.




This antique cast iron scale is from my mom. Sometimes, such a little thing can change your whole day. You beautify it with fresh lavenders and pebbles like I do and you turn around it excitedly just to find the perfect angle and shoot.

wish you a beautiful week with full of inspirational little things!









20 yorum:

  1. Hemen işınlandım tabi yeni post diyince sen😘🙆👏
    Gözüm gibi saklarım, sarıp sarmalarım bu teraziyi bende💕lavantalarla süslerim, çiçek bahçesi yaparım etrafını🌸senin elinde yeniden hayat bulmuş, canlanmış🙏
    Fotoğrafların harika olmuş, dur tekrar bakıcam yazı işi bitince🙋😍 harika ötesi😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim, sen sadece bana değil uzağında yakınında hiç farketmez daha nicelerine ne enerjiler, güçler, güzel görmeyi öğretmeler ışınlıyorsun varlığınla. Kıssadan hisse iyi ki varsın yani :)

      Sil
  2. selam,
    terazi ayrı,kompozisyon ayrı güzel:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva, çok teşekkür ediyorum güzel yorumuna. Sevgiler.

      Sil
  3. kareler ayrı güzel anlatım ayrı, hakettiği yeri bulmuş terazi oda mutlu, emelin sayfasına yazmış olmasan kaçırıyordum bu güzel postu:) sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sebuş çok teşekkür ederim. Sana da bir uğradım, "home" çalışmasını çok sevdim. Ayrıca siz ne güzel bir ailesiniz öyle :)

      Sil
  4. Birbirinden güzel fotoğraflarla harika bir anlatım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma teşekkür ederim, sevdiyseniz ne mutlu bana.

      Sil
  5. Teraziyemi hayran kalayım yoksa nicedir arayıp bulamadığım mis kokulu lavantalarına mı hepsi ayrı bir güzellikteler, sizden bir parça oluverişi ise mutluluk ötesi olsa gerek, sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lavantaları hiç ummadığım bir yerde buldum inanki, İstanbul'un ortasında çalıştığım yerdeki iş merkezlerinin arasında, hem öyle bir tutam da değil. Arılar ve ben dışında kimse dönüp bakmıyordu. Ben de topladım doyasıya. Taze lavanta kaynağım orası yani. Yorum için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Eskiden burun kıvırdığım ne çok şey varmış. Yaklaşık olarak 3-4 yıldır bulduğun eskileri topla, hatta anne evinden yürüt modundayım. Ne kadar değerliler... Ve sen harika fotoğraflamışsın :)

    YanıtlaSil
  7. Sebi çok teşekkürler, senin dünkü postundaki fotolar neydi asıl öyle? Nasıl bir ferahlık ve yaz hissi... Evet haklısın, iyice ailenin yürütücüsü oldum çıktım ben de, İzmir'e her gidişimde bu sefer ne aranacak ne isteyecek diye bakıyor olabilir bana bizimkiler :)

    YanıtlaSil
  8. Fotoğraflar o kadar güzel ki. Yazıyı okumadan önce aklımdan ilk geçen, kim çekmişse ne güzel çekmiş, Monica'da iyi ki bloguna koymuş dedim. Ama okuyunca, iç geçirmemek elde değil.

    Terazi, beyaz taş, lavanta konseptine bayıldım... Fazlasıyla rafine bir hava seziyor ortalıkta. Ben dinlendirici evlere, konseptlere bayılıyorum. Keşmekeş şehir hayatında mutlu olduğum tek yer belki de evimiz.

    Çok Sevgiler... :))

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim Ersincim. Ne kadar mutlu oldum fotoğraflarım için yaptığın güzel yoruma bilsen. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. blogunuz harika..lütfen yazmaya ve boyamaya devam edin..transferlere bayıldım..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili İffet hoşgeldin. Hiçbir şeye vaktim yok, bin parçaya bölündüm dediğim şu zamanlarda cesaret verici ve içten yorumun için bile devam etmeye değer. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Yazılardan hangisine yorum yapacağımı bilemedim :) Hepsi çok güzel. Harika görsellerin hatırına bu yazıya yapayım dedim :) Daha sık yazın lütfen ne güzel şeyler yapmışsınız.
    Sevgiler
    Merve

    YanıtlaSil
  13. Merve, ben de sizin blogun takipçisiyim son zamanlarda, üye olmayı es geçmişim, iyi oldu hatırlattınız kendinizi :)

    YanıtlaSil
  14. I love the old scale....it is beautiful paired with the lavender!
    ~Des

    YanıtlaSil